خبرگزاری اتریش از لندن گزارش داد، مصرف نوشیدنیهای شیرین و مواد غذایی فرآوری شده در این قبیل کشورها رشد سریعی پیدا کرده است.
پژوهشگران انگلیسی، هندی و آمریکایی در مجله آنلاین PLoS Medicine هشدار دادند این امر خطر ابتلا به مشکلاتی همچون چاقی، بیماریهای قلبی - عروقی یا دیابت نوع 2 را افزایش داده است.
این گروه از پژوهشگران که به سرپرستی دیوید استاکلر، جامعهشناس دانشگاه انگلیسی کمبریج تحقیقات خود را انجام داده، این اطلاعات را از دادههای آماری فروش محصولات غذایی به دست آورده است. این پژوهشگران به تحلیل اطلاعات مربوط به تحولات در 80 کشور در سال گذشته و ارایه پیشبینی تا سال 2016 پرداختهاند.
این پژوهشگران دلیل خود را برای آنکه افزایش مصرف این قبیل مواد خوراکی ربطی به وضعیت رفاهی اشخاص ندارد، مورد مکزیک و ونزوئلا عنوان میکنند. در دهه 1990 میلادی مصرف نوشیدنیهای شیرین در مکزیک پس از انعقاد توافقنامه تجارت آزاد با آمریکا رکورد بینالمللی به جا گذاشت، به گونهای که سرانه مصرف این نوشیدنیها در میان مکزیکیها بیش از 300 لیتر در سال بود.
اما در ونزوئلا که توافقنامه تجارت آزاد با آمریکا نداشته، اما شاهد رشد اقتصادی بوده، مصرف این قبیل نوشیدنیها از دهه 1990 ثابت مانده است.